Arónia plod 250g
100% plody arónie bez pridaného cukru. Vyznačujú sa čierno-purpurovou farbou, trpkou a kyslou chuťou. Radí sa medzi prirodzené antioxidanty, vynikajú vysokým množstvom bioflavonoidov a železa. Železo prispieva k normálnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu, k normálnemu prenosu kyslíka v tele, k normálnej funkcii imunitného systému a energetického metabolizmu. Obsahuje iba prirodzene sa vyskytujúce cukry.
Plody arónie majú vysoký obsah vitamínu C a antioxidantov najmä polyfenolov, antokyanínov a proantokyanidínov. Ďalej obsahuje vitamín A, B, C, E, K a z minerálnych látok obsahuje draslík, vápnik, horčík, fosfor, sodík, mangán, železo, zinok, jód a bór.
Arónia posilňuje imunitu, zlepšuje zrak, udržuje zdravý mozog, odstraňuje voľné radikály, pôsobí antibakteriálne, znižuje krvný tlak a tým chráni srdce, zlepšuje pokožku, udržiava stabilnú hladinu cukru v krvi, udržiava zdravé močové cesty.
Arónia je predmetom záujmu vedcov vďaka svojmu tmavo purpurovému, takmer čiernemu sfarbeniu, ktoré vzniká vysokým obsahom fenolových zlúčenín, najmä antokyanov. Plody arónie majú blahodarný vplyv na krvný obeh, znižujú hladinu cholesterolu v krvi a krvný tlak. Odporúčajú sa pri arteroskleróze. Prospešné sú aj pri cukrovke – obsahujú totiž prírodný sorbit – sladidlo vhodné aj pre diabetikov. Cenný je nielen obsah vitamínov, ale aj bioflavonoidov, rutínu pre pevné cievy, ktorý sa z plodov extrahuje na výrobu liečiv, ďalej železa, jódu, fluóru, mangánu a ďalších mikroelementov, nevyhnutných pre pevné zdravie a vitalitu.
Použitie: Arónia môžete konzumovať priamo ako pochúťku. Je možné ich pridávať do obľúbených jogurtov, smoothies, koláčov alebo pečiva.
Zloženie: 100% BIO sušené plody arónie (Aronia melanocarpa).
Výživové údaje na 100 g :
Energetická hodnota :1235 kJ/294 kcal
Tuky : 0 g
z toho
- nasýtené mastné kyseliny - 0 g
Sacharidy 57 g
z toho
- cukry 27 g
Vláknina 25 g
Bielkoviny 3,0 g
Soľ <0,01 g
Železo 18 mg / 129 %*
*Referenčná hodnota príjmu minerálnej látky
Krajina pôvodu: Bulharsko.
Hmotnosť: 250 g
Nový komentár