Kakaové bôby 100g bio raw
Nepražené surové kakaové bôby su tá pravá najčokoládovejšia čokoláda na svete. Obsahuje široké spektrum hodnotných výživných látok v prírodnej podobe neznehodnotené tepelnou ani žiadnuo inou úpravou.
Možno ich použiť v rade chutných čokoládových receptov, alebo sa len tak nechať unášať lahodnou čokoládovo-horkou chuťou čistého kakaa.
Masovo produkovaná čokoláda vzniká pražením, skvapalňovaním, mletím a následným zmiešaním kakaových bôbov s rafinovaným cukrom, aditívami, mliečnymi práškami, hydrogenovanými tukmi, konzervantami a inými dodatkami. Týmto nekvalitným spracovaním z pôvodných hodnôt v bôboch ostáva veľmi málo.
Najlepšou cestou ako využiť výživných hodnôt kakaa, a že ich nie je málo, je konzumovať ho v tej najčistejšej podobe ako ho vytvorila Matička Príroda, v podobe nepražených kakaových bôbov.
Kakao sa radí medzi tzv, superfoods '. Obsahuje približne 300 chemicky identifikovateľných látok, čo z neho robí jednu z najkomplexnejších potravín planéty.
Kakao obsahuje široké spektrum minerálov, vitamínov a antioxidantov.
Je hlavne primárnym zdrojom horčíka a organickej síry v prírode, pričom práve horčík je považovaný za jeden z najviac nedostatkových minerálov v súčasnej štandardnej strave, vedúcej k prílišnému výskytu srdcových chorôb.
Podľa vedeckých výskumov je tiež kakao najbohatšou plodinou na antioxidanty, obsahuje približne 10% flavonoidných antioxidantov, čo je 2x viac než červené víno a 3x viac než zelený čaj. Je to tiež 20x viac než v praženom štandardnom kakaovom prášku dostupnom na trhu. Antioxidanty v surovom kakau sú vysoko stabilné a ľahko vstrebateľné pre ľudský organizmus.
Krajina pôvodu: Peru
Hmotnosť: 100g
Nový komentár