Kombu Morská riasa
V priemere morské riasy obsahujú 10 - 20x viac minerálnych látok a vitamínov, než bežná zelenina. Preto sa im tiež hovorí "morská zelenina". Naviac sú tieto látky v ľudskom tele veľmi dobre využiteľné. Sú excelentným zdrojom najmä organického jódu, vápniku, železa a ďalších minerálnych látok a vitamínov E, K, C, kyseliny listovej. Morské riasy sú tiež kvalitným zdrojom ľahko stráviteľných bielkovín.
Po stáročia Číňania používali Kombu pri poruchách štítnej žľazy. Kombu tvorí tvrdé listy (dorastajú do dĺžky 5-10 metrov), ktoré majú po usušení tmavo zelenú farbu. Niekedy bývajú potiahnuté bielym prírodným práškom. To je spôsobené kyselinou glutamínovou, vďaka ktorej sú strukoviny varené s Kombu lepšie stráviteľné a rýchlejšie sa uvaria. Morské riasy, ktoré sú vlastne akousi morskou zeleninou, obsahujú o 10-20% viac minerálnych látok než bežná zelenina. Napriek vysokej schopnosti vstrebávať minerály neabsorbujú riasy z morskej vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečistenia vody príliš vysoký, tam riasy jednoducho nerastú.
Dodávajú potrebné vitamíny a sú cenené pre veľký obsah minerálnych látok.
Krajina pôvodu: Japonsko
Hmotnosť: 50g
Nový komentár