Pšenovú kašu môžeme použiť na zahustenie omáčok a polievok, hodí sa aj ako spojivo pri výrobe fašírok a sekanej. Pridanie 2 - 3 váhových percent do múky spôsobí pri príprave kysnutého cesta lepšiu schopnosť viazať vodu, čo prinesie predĺženie trvanlivosti a vyššiu vláčnosť cesta. Kašu Nomina možno použiť aj ako základnú hmotu pri výrobe domácich pomazánok.
Zloženie: pšeno (60%), kukuričná krupica (40%).
Návod na prípravu: Do teplého mlieka, sójového (či iného) nápoja pridávame za stáleho miešania instantnú kašu - až docielime požadovanú hustotu. Instantné kaše Nomina sú výborné aj v kombinácii so sójovým jogurtom alebo ovocnou desiatou.
Kalorická hodnota/energia (na 100g): 1541 kJ/368kcal, bielkoviny: 12,0g, sacharidy: 72,2g, tuky: 1,2g, vláknina: 3,2g, popr. iné (cholesterol, vitamíny a pod): minerálne látky 1,2g.
Alergény: Obsah lepku nižší ako 10 mg na 100 g výrobku.
Balenie - hmotnosť: 300 g
Nový komentár