OBJEM: 250 ml
KRAJINA PÔVODU: Mexiko
POUŽITIE: Sirup z agáve je nielen zdravým, ale aj chutným a všestranným sladidlom. Je skvelým doplnením medu, javorovému sirupu a ďalších prírodných sladidiel. Má menšiu viskozitu ako med, a preto sa ľahšie mieša s pokrmami. Príjemná chuť (ľahučko pripomínajúca javorový sirup) zvýrazní pôvodnú chuť jedla. Sirup môžete použiť do ovocných šalátov, jogurtov, na müsli a lupienky, palacinky a lievance, na osladenie čaju či kávy, limonád a ovocných nápojov. Je vhodný do šalátových zálievok, marinád a grilovacích zmesí. Je výborným sladidlom bylinkových čajov (v porovnaní s bielym cukrom).
Sirupom z agáve možno nahradiť biely cukor prakticky v ktoromkoľvek pokrmu. V receptu nahraďte požadované množstvo cukru trojštvrťovom množstvom sirupu a úmerne znížte množstvo tekutín rovnako ako pri použití medu. V pečených výrobkoch vynikne jeho schopnosť viazať vlhkosť a zabraňovať vysúšanie pečiva. Sirup z agáve má navyše dlhú životnosť, môžete ho skladovať až 3 roky a necukornatí.
100 g obsahuje v priemere:
Energia: 287 kcal / 1200 kJ
Bielkoviny: 0 g
Sacharidy: , z toho: 70 g
- fruktóza: 50 g
- glukóza: 18 g
- sacharóza: <0,5 g
Tuky: 0 g
Nový komentár